v 2 Fighting i rustning

Standard

Idag slogs Sven, LillBjörn, jag, John och Siobhan i två timmar.
För egen del hade jag bestämt mig för att fokusera på fotarbete, kraftgenerering och att inte stressa.
Vi övade mycket fotarbete, två mot en i förflyttningar, J-övning, sitt-i-båten mm

Inte stressa/hetsa
En viktig insikt (kom egentligen igår när jag såg på en av Magnus länktips) är att påståendet ”jag är alltid bäst efter en timma, när torneringar eller krig är på väg att ta slut” nog har en enkel förklaring:

Då är jag för trött för att vara hetsig, och slåss mycket mer i Perfect Defence-mode.

Jag provade idag den här tesen flera gånger, och det gick så väldigt mycket bättre än det brukar.

Fotarbete
En annan insikt: jag rör mig inte ens när jag bestämt mig för att röra mig. Eller, jo, men inte alls bra. Det var väl en gammal kunskap som jag nu förstår vidden av. När jag väl fick fart på fötterna så vann jag överraskande många bouts, speciellt mot tvåhandssvärd (John) men även de andra.

Kraftgenerering
Nja. Det gick väl sådär. När jag tog bort stötspetsen (hrm, eller när den lossnade) så landade jag fler good tipshots än innan, förstås. Slutsats för den biten: Jag ska nog fotarbeta mig in en decimeter till… Allmän slutsats kraftgenerering: jag har nog lärt mig så extremt fel, att det tar tid att få bort det. Men när jag tog det lugnt och lyckades låta bli att stressa, så blev det mycket bättre slag. Förstås, på den med. Jag vann mycket mer mot John än jag brukar, och kände mig hyfsat säker mot Sven. Tills han typ alltid klev nära, slog kombinationer och tredje slaget gick i huvudet. Men ändå. Där skulle jag rört mig undan. Svens kommentar: du VET ju vad du ska göra, men när jag pushar på så rör du ju ingenting på fötterna i alla fall. Jag svarade att det är för att min hjärna säger åt mig att jag alltid är rökt i såna situationer. = Lär om lär rätt

Femårsgnällrösten: Siohban slår så sjukt hårt, jag vill också! /Femårsgnällrösten

Mot slutet bytte jag till Christian style och det var som att sjunka ner i en bekväm insutten soffa, jag kände mig säker, kände mig ostressad och tog god tid på mig. Sven slog mig i huvudet ganska ofta, men jag fick in träffar på honom där jag planerat in dem (några gånger i alla fall). Men vi resonerade lite om det och jag bestämde mig för att fortsätta med sköld till furstetorneringen: Sköld är roligt, och utvecklar mina slag bättre, tror jag.

Slutsatser:
Sven och jag diskuterade helhetsbilden efteråt, och han sa att det är något med min fighting som han inte kan sätta fingret på, men som nog är nyckeln till det mesta. Jag sa att det är ganska tydligt för mig: jag committar inte riktigt i fightingen, och jag har väldigt dålig tilltro till min egen kapacitet. Självsäkerheten när jag väl är i strid måste alltså upp. Får fundera på hur. Jag känner mig i alla fall mycket nöjd med träningen (video mm kommer senare).

Gällande övningarna v 2:
Jag gjorde dem mot pell, i rustning. Det var som att börja på ruta ett. Dåligt att det kändes så. Men jag hade lättare att röra på fötterna under fightingen än vad jag brukar (säkert en kombination av att jag tänkte mer på det och faktiskt fått in det bitvis i muskelminnet). Men åt sidorna var det klent, mest fram och tillbaka.
Jag försökte mig på Kulstötaren och Väggtryck (eller vad de kallas) igår. Ska nog be Magnus spela in kulstötaren,  så jag inte lär mig fel, men den kändes mycket bra. Väggen får jag hitta en bättre vägg för, och inte ha druckit vin innan. Tror jag.

Bäst idag: mitt försvar, att övningarna ger resultat och att jag faktiskt var bättre än jag brukar.

Sämst idag: fotarbetet, hetsigheten och kraftgenereringen. Men det går åt rätt håll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s